Тепавичаров убил семейството си заради вноски от 3000 лева на месец

share

Непосилните месечни вноски по кредити са причина серж. Георги Тепавичаров да убие семейството и себе си. Няма данни за любовни драми и ревност. Това съобщиха от пловдивската военна прокуратура, където се води разследването, пише "24 часа".

На 18 януари т.г. сержантът от авиобаза “Граф Игнатиево” Георги Тепавичаров застрелял от упор жена си двете им деца в Пловдив.

Разследващите казват, че Георги първо е застрелял жена си с куршум в главата, а после същото направил с двамата си синове и себе си. Дактилоскопската експертиза е категорична, че сержантът е натиснал спусъка на законно притежавания си пистолет, пише изданието.

Съпругата Николина е имала на свое име 3 заема към банки за общо 235 000 лв. Разследващите намерили в тефтер вносни бележки за по 3000 лв. на месец, плащани от 2008 г.

Последната квитанция била за декември м.г. Кредитът е отпуснат до 2018 г. От септември - октомври фамилията е изпитвала затруднения в погасяване на дължимата сума.

Тепавичарови
влизали от борч в борч - искали пари назаем, връщали ги, после пак се налагало да търсят.

Според вестникът по това време Николина не е работела. Възнамерявала да наеме помещение в Пловдив и да открие собствен магазин за кухненско обзавеждане. Разчитали на заплатата на Георги от авиобазата, която е била около 700 лв., и на приходите от семейния хотел в Чепеларе. Там давали 8 стаи, но заради кризата туристите намалели.

Водещи новини

Още новини