Тройният убиец Кънчев не се разкайва

  • 02 юни 2013 21:09

  • 5556
  • 3
Тройният убиец Кънчев не се разкайва
©

Тройният убиец от "Гео Милев" в София Димитър Кънчев, който уби най-близките си през 1997-а, бе осъден на 18 години в началото на седмицата след съдебна сага, продължила 16 години. След две прекарани нощи в Софийския затвор той твърди, че е невинен в интервю за предаването "Нека говорят" по БТВ. Обяснява присъдата си с нечии засегнати интереси и не се разкайва, защото не е извършил нищо.

На 3 март 1997 г. 17-годишният тогава Кънчев застрелва баща си Николай Кънчев, доведената си майка Миглена и убива с нож 4-годишния си брат Николай след скандал за пари. Тогава той направи самопризнания и заведе полицията на мястото, където в контейнер за боклук бе изхвърлил окървавените си ръкавици, тефтерче и счупено огледало от апартамента. Заради нарушения на разследващите и привикването на пияни поемни лица, част от доказателствата се оказаха невалидни, а после Кънчев заяви, че направил самопризнанията под натиск.

Когато човек е невинен човек, идва сам, когато е виновен, бяга. Не съм мислел да бягам, казва той след като бе прибран в затвора тази седмица. Твърди, че по случая му има лъжесвидетелстване и фалшиви протоколи в следствието.

Записът с пълното му признание той определя като "прословут", но като такъв, на който никой не вижда, че чете думите, които казва. Явно съм засегнал нечии интереси, обяснява присъдата си и допълва, че тогавашният вътрешен министър, чието име не си спомня, предизборно поискал случаят да бъде приключен за 24 часа.

Софийският градски съд първоначално оправда Димитър Кънчев. За 15 г. делото мина през десет състава на три съда. Общо пет пъти Кънчев беше оправдаван. Четири пъти Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане, за да се стигне до окончателната осъдителна присъда.

Може би не съм единственият невинен тук. На 15 - 16 съдии мнението не е маловажно - да ме признаят за невинен и да си сложат подписите. После други да го връщат с особени мнения. Най-лошото в цялата ситуация, както с мен се случи, може да се случи с всеки един, каза Кънчев и обещава случаят му да стигне до съда в Страсбург.

След тройното убийство той продължава да живее в апартамента, в който се е случило, защото така преценил. Имал приятелка и работа, искал да създаде и семейство. Не се разкайва, защото не е извършил нищо.

Братът на убитата Миглена Георги Лазаров призна, че след края на дългогодишната сага от плещите му е паднал товар, който досега го е отдалечавал от близките му, но загубата остава същата, независимо от присъдата.

Последвайте канала на

5556 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
007

2013.06.04 | 00:31

3
ПЕДЕРАСТ Е ТОЯ
българин

2013.06.04 | 00:31

2
смърт за изрода.

2013.06.03 | 23:28

1
Не се разкайва,невинен,засяга нечии интереси-всичко всичко това твърдят убийците.Спомням си случая,по Костово време и признанието на деянието.Това,че има грешки по следствието,оправдава ли убийството на 3 души.Ако го е защитавал М.Марковски,със сигурност няма да лежи в затвора,защото е адвокат-фокустник.

Добави коментар

Водещи новини