Пловдивската козметичка изгоряла жива

share

В случая с намереното обгорено тяло на Младежкия хълм в Пловдив най-вероятно става въпрос за самоубийство. Това съобщи  говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев, базирайки се на съдебно-медицинската експертиза. Към момента патолозите са  установили, че 45-годишната Даниела Накова е изгоряла жива.

Аутопсията на тялото отхвърля версията за убийство и запалване, за да бъде прикрито, каза Илиев. Цялостната експертиза на  съдебните медици все още не е готова и не може да се каже дали жената е приела медикаменти, алкохол или наркотични вещества. В  процес на установяване е и с какво и по какъв начин се е самозапалила. Няма данни в момента на самозапалването на Даниела с нея да е имало друг човек, допълни прокурорът.

Имаме насоки, че жената е страдала от психично заболяване, най-вероятно шизофрения, което предстои да установим по съответния документален ред, обясни Илиев, цитиран от БТА. Към момента това, по което се работи е, че именно тези психични отклонения са довели  до самозапалването. Разследващите проучват и версията за умишлено склоняване към самоубийство. Текат разпити на близки на Даниела Накова, на нейни роднини, съседи и клиенти. Жената е  работила като козметик в апартамента си.

Тялото на Даниела Накова бе открито вчера до една от алеите на Младежкия хълм в Пловдив от спортуващи хора. Сигналът на телефон 112 е подаден в 7,40 часа.

Водещи новини

Още новини