Златко Баретата поръчал отвличането на собственика на потъналия "Хера"

share

Росен Драгнев Капитана е обвинил бившия си покровител Златомир Иванов -Баретата за няколко неразкрити до момента отвличания.

Драгнев беше глобен с 3 млн. лв. от боса, който го обвинил, че е откраднал крупната сума от общия им бизнес с горива. Златко Баретата му нанесъл зверски побой в къщата си в Драгалевци. Това отприщило гнева на Капитана и той пропял пред полицаите, твърди Уикенд.

Златко Баретата стоял зад отвличането на корабния бос от Варна Рубин Коцев, който беше отвлечен пред дома си в морската столица на 17.III.2004 г. Той беше освободен 10 дни по-късно след като синът му Богомил платил откуп от 500 000 долара. За отвличането обаче беше обвинен варненския подземен бос Антонио Тунджев. Месец преди отвличането на Рубин Коцев при мистериозни обстоятелства потъна корабът "Хера", който бе собственост на варненския бизнесмен.

Другото отвличане, поръчано от Баретата било на Галина Манджукова, съпруга на скандалния варненски бизнесмен Борислав Манджуков, който неотдавна беше арестуван за контрабанда на цигари. В средата на 2003 г. Манджукова била похитена, тъй като Манджуков измамил Златомир Иванов с крупна сума пари от контрабанден нос на цигари и алкохол. След като Манджуков върнал около 400 000 долара, съпругата му Галина била освободена. Преди близо месец блондинката почина във варненска болница от алкохолно натравяне.

Третото отвличане е било на Светлин Иванов Близнака и Янко Коджата, бандити, нашумели в процеса срещу Веселин Данов и Веселин Жеков-Полицая. Двамата отвлекли сина на 54-годишния летец Чавдар Генов, след отказа му да пренесе 80 кг хероин със самолет от Венецуела до София.

Водещи новини

Още новини