Сигнал до novini.bg: Жандармеристи набили близо 50 протестиращи във Варна

share

Читател на novini.bg подаде сигнал до редакцията, че след края на протеста срещу високите цени на тока във Варна група от протестиращи около 40-50 души са били атакувани от мощни полицейски сили.

"Имаше жандармерия, обикновени полицаи и цивилни, които ни нападнаха и набиха част от групата", разказа читателят. Той се страхува да разкрие самоличността си заради опасността от репресии. "Протестиращите са били между 30 и 45 годишни, сред нас нямаше хлапета и хулигани, ние сме хора с гражданска позиция, сред нас имаше брокери, интелигентни хора и не сме очаквали подобна атака", обясни нашият читател. Той разкри, че е имало задържани при нападението. Полицаите атакували групата около 20.45 минути след края на протеста близо до Аспаруховия мост в посока към Варна.

Опитите ни да се свържем с пресцентъра на ОД на МВР Варна удариха на камък. От пресцентъра на МВР в София обаче потвърдиха, че във Варна е имало арестувани. Трима души са били задържани около 20 часа, а други двама в 21 ч. От МВР обаче не уточниха дали арестите са в района на Аспаруховия мост.

Novini.bg ще продължи да ви информира за случая.

Водещи новини

Още новини