ДНК разкрива стрелеца срещу Баретата

share

ДНК експертизите по случая с покушението над Златомир Иванов-Баретата ще бъдат готови до дни, а те могат да разкрият кой е атентаторът, опитал да убие наркобоса, съобщава "24 часа".

Тази седмица експертите ще кажат какво показват анализите на иззетия материал от мястото на покушението. Тези резултати ще отговорят на въпроса дали има изолиран ДНК профил на извършителя по някои от иззетите на мястото следи и веществени доказателства.

Златомир Иванов бе ранен с 4 куршума в тялото пред Съдебната палата миналия вторник. Оттогава Баретата е в тежко състояние, като по няколко пъти на ден му се прелива кръв, направени са му две операции, но лекарите все още не могат да дадат прогнози за състоянието му. Според криминалисти три са основните версии за покушението, като целта е била отстраняване на Баретата. Според тях първата е свързана с неуредени в миналото икономически интереси. Втората версия е лице от криминалния свят да се опитва да го ликвидира е заради налагане на нови играчи, а третият вариант бил това да е опит да се възбуди обществен интерес и ескалация на напрежението.

Водещи новини

Още новини