Европол ни хвали за операция "Шок"

Булфото
share

Според Европол това е най-мащабната операция, свързана с разплащателни карти, проведена досега.

Това заяви Михаел Раушенбах, началник на Департамента за противодействие на измамите с разплащателни средства в Европол на пресконференция в МВР за операция „Шок". По думите на Раушенбах тази операция е един перфектен пример как международното сътрудничество може да бъде много ефикасно при разбиването на организираната престъпност

Искам да поздравя най-вече българските правоохранителни органи, че организираха паралелни арести на 47 лица. Бих искал да благодаря на министъра на вътрешните работи за неговата силна ангажираност за противодействие на организираната престъпност, съобщи Михаел Раушенбах.

Това е един хубав ден както за Европол, така и за ЕС, защото партньорството между Европол, европейските служби и Сикрет сървис изпрати едно категорично послание до организираната престъпност, подчерта Михаел Раушенбах. Той уточни, че разследването е било много сложно, над 15 000 разплащателни карти са били клонирани от престъпната група.

Операция "Шок" беше проведена съвместно с евроатлантическите партньори, под координацията на Сикрет сървис и Европол и с активното участие на българските служби. Над 60 престъпници бяха арестувани от специализираните служби на ЕС и САЩ.

Водещи новини

Още новини