Самоделна бомба избухна пред магазин в Дебелец (обновена+снимки)

Булфото
share

Самоделно взривно устройство е избухнало пред магазин в Дебелец, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Велико Търново. Няма пострадали.

Сигнал за инцидента е получен снощи, около 22,00 ч. на тел. 112 в полицейското управление във Велико Търново. На мястото незабавно е изпратен дежурен полицейски екип, дежурна оперативна група, екип на сектор „БОП” и Специализирана дирекция „ОТО”. Извършен е оглед, при който е установено, че същата вечер около 22,00 часа е било поставено и задействано взривно устройство пред складово помещение на магазин за хранителни стоки в града. В резултат на взрива е издълбана дупка в земята с диаметър около 20 см. и дълбочина около 26 см. Повредени са метална щора и дограма на търговския обект и прозорци на втория етаж от жилищната сграда, под която се намира магазинът и прозорец на входната врата на кметството в града. По случая е започнато досъдебно производство.

Избухналата тази нощ бомба пред хранителен магазин в Дебелец вероятно е целяла сплашване, коментира кметът на града Димитър Димитров, цитиран от Дарик. Той живее на около 500 метра от търговския обект и е чул взрива. Бомбата е гръмнала около 22 часа, четирийсетина минути, след като магазинът е затворил.

Взривната вълна по думите на Димитър Димитров се е ударила в отсрещна стена и е счупила стъкла на вратата на кметството и на пощата. Счупени стъкла има и на втория етаж на сградата, в която е обектът. Собственикът на магазина е от Дебелец, кметът не е чувал да е бил заплашван. Още снощи Димитър Димитров е прегледал записите от камерите на кметството, които наблюдават площада, но в техния обсег между 21, 30 и 22, 00 часа движение не е отчетено. В момента районът около магазина е отцепен от полицейски служители.

Водещи новини

Още новини