Маскирани обраха банка в Бургас (обновена+снимки+видео)

Булфото
share

Нагли крадци разбиха банков офис в Бургас, съобщи МВР.

Неизвестни лица са проникнали в клон на Общинска банка в центъра на морския град и отключили вратата. Охранителят, който бил на смяна, не е пострадал. Установено е, че не е нарушена целостта на гражданския трезор и касовото помещение. При направената инвентаризация и е установено, че открадната е сума между 30 000 – 40 000 лв. от извършващо се инкасо на общинската фирма „Бургасбус”, като това е бил дневният оборот на фирмата, която го е отчела около 19,30 часа. Тази сума е била предмет на грабежа, допълват от полицията. Служители на ОД МВР Бургас извършват обстоен оглед на местопроизшествието, разпитват се служители на фирмата и всички, които са разполагали с информация за организацията на работата на банката, тъй като е очевидно, че извършителите са разполагали с информация. Изземват се видеозаписи и записващи устройства от банката и от районна на местопроизшествието. Работата по случая продължава. Работи се по версията, че извършителите са близки до служители на банката, заяви говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева.

Офисът на банката се намира на 200 метра от сградата на Първо РУП в Бургас, съобщи Нова телевизия. В банковия клон не е проникнато с взлом. Охранителят е открит завързан към стола. Откраднатите пари са 38 000 лв., по счетоводни данни, съобщи управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев. Той посочи, че от 1998 г. работи с една и съща инкасо фирма, досега не е имал проблеми и не се съмнява в служителите й. Парите са били в чувалчета, затворени с пломби, добави Драгнев. Банката днес е възстановила сумата на общинската фирма.

33 559 лв. е сумата, открадната от тримата маскирани, проникнали в бургаския клон на „Общинска банка” чрез отключване вратата на сервизно помещение, установиха разследващите полицейски служители, съобщиха по-късно от ОДМВР -Бургас. Нападателите оставили непокътнати три торби с монети, но отнели частта от дневния оборот на „Бургасбус”, която била в банкноти.

Криминалистите продължават работата по случая.

Водещи новини

Още новини