Октай бил диспечер на кокаина за "Сухата река" и "Белите брези"

share

Октай Енимехмедов, който нападна Ахмед Доган на конференцията на ДПС е имал сериозно криминално минало, разкрива "Всеки ден". Той идва в София през 2007 г., защото е бил пребит в бургаско заведение от Христо Широков - Широката, началник на охраната на Митьо Очите.

Несебърският бос е вдигнал мерника на Октай и брат му Метин заради шанаджийска продажба на амфетамини. В София Октай се сдружава с Христо Ширев, който по това време работи за Христофорос Аманатидис-Таки. Преди да започне работа при Ширев обаче Октай работил за друг човек от ъндърграунда - Мартин Първанов. ТОй е известен с прякора си Марто Лудия и оцеля при атентат през есента на 2007 г. Тогава Лудия беше нападнат от наемник с пистолет пред мола на бул. "Стамболийски". Впоследствие Лудия обяви, че срещу него е стрелял Вальо Бореца.

Докато Първанов се бори за живота си, бизнесът му с дрога е поверен на Октай. До този момент бургазлията работи като диспечер на дрогата - всеки вторник е зареждал с кокаин и амфетамини дилърите на Лудия продаващи наркотици в кварталите Гевгелийски, Сухата река и Белите брези. Заради тази си дързост Октай е нападнат от Бандата на Чуковете насред Най клуб в центъра на София. Октай, брат му Метин и още двама души са били нападнати от Любо Чука, Любо Костадинов-Младежа, боксьора Сашо Пацов и Асен Китанов-Психото, твърди Всеки ден. От побоя Октай едва се съвзел и обиколил столичните болници. По нареждане на Христо Вартерян-Ицо Исуса. За ушите му е обявена премия от 5000 лв. Тогава ГДБОП му предлагат дори статут на защитен свидетел, но Октай отказва да свидетелства срещу чуковете.

Според "Всеки ден" Октай измислил и нападенията с брадви, които шокираха посетителите на столичните елитни заведения преди години.

Водещи новини

Още новини