Нападателят на Доган бил близък с наркоразпространителя Христо Ширев

share

Нападателят Октай Енимехмедов, който насочи пистолет срещу бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, е бил близък с известния столичен наркоразпространител Христо Ширев - Ицо Боксьора, пише Dnes.bg.

Това съобщи на извънредна пресконференция министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов.

МВР шефът обясни, че Енимехмедов определя Ширев като свой близък приятел, като дори имат и съвместна снимка. През психолозите извършителят на нападението срещу Ахмед Доган сам обяснява, че допреди две години, e бил част от криминалния контингент, бил е и агресивен и дори е участвал в разпространението на наркотици, посочи вицепремиерът и отбеляза, че Енимехмедов си е признал, че дори самият той е употребявал кокаин.

Преди две години обаче нападателят решава да наблюдава политическия живот в страната и е имал желание да участва в него, посочи Цветанов.

Като причина за извършеното деяние министърът на вътрешните работи посочи и разводът на родители на Енимехмедов, защото, "когато една голяма любов претърпи прелом, в членовете на семейството се натрупва агресия и желание за себеизява".

Нападателят признава, че имал интерес и е симпатизирал на ДПС, дори е гласувал за тях. Той обаче е искал да направи публична политическа демонстрация, което е и причината за неговото нападение срещу Ахмед Доган, коментира Цветанов.

Водещи новини

Още новини