Хванаха осем нелегални имигранти на българо-турската граница (снимки)

МВР
share

Гранични полицаи задържаха осем нелегални имигранти. При полицейската операция са заловени също организаторът и водачът на групата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 14 януари към обяд мобилен пост за техническо и визуално наблюдение на РДГП-Елхово забелязал деветима мъже близо до българо-турската граница, в района на село Голям Дервент. Граничните полицаи започнали наблюдение на нелегалните имигранти, защото имали информация, че групата ще бъде превозена организирано към вътрешността на страната. Когато се стъмнило, на мястото пристигнали 3 автомобила – „Форд Ескорт”, управляван от Н.Д. /47 г./ от Харманли и две таксита от Свиленград. Деветимата се качили в колите и минути по-късно били задържани. Осем от тях, на възраст от 22 до 46 години, били без документи за самоличност, заявили, че са сирийски граждани. Деветият – С.А./38 г./, е с двойно гражданство – българско и турско.

Срещу организатора Н.Д. и С.А., превел нелегално сирийците, е повдигнато обвинение по чл.280 от НК, за каналджийство, а срещу чужденците – за незаконно преминаване на границата. По случая в ГПУ-Елхово е образувано досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини