Простреляха в главата бивш кмет по време на лов

share

Ловец е прострелян по време на ловен излет над пернишкото с. Студена. По първоначални данни пострадалият е председател на ловната дружинка, съобщи пред журналисти комисар Валентин Димитров, директор на ОДМВР – Перник.

Инцидентът е станал между 15.00 и 16.00 часа днес. Все още няма достатъчно информация, мястото е горе в планината, необходима е високопроходима техника, за да се стигне. Колегите, може би, все още пътуват, каза комисар Димитров. Ловецът е откаран в „Пирогов” в тежко състояние, добави той.

Малко по-късно стана ясно, че простреляният е бившият кмет на пернишкото село Студена Иван Степанов Петров, на 64 години. Той излязъл на ловен излет с дружинката авджии от село Студена. При излизане на диво прасе по животното стреляли четирима-петима ловджии. Един от куршумите ранил Иван Петров в главата. Предполага се, че е ранен не умишлено, а при инцидент, допълни Димитров. Все още се водят разпити.

От "Пирогов" потвърдиха, че 64-годишният мъж е приет с прострелна рана в главата. Направена му е операция, продължила два часа, за освобождаване на налягането в черепната кухина. Мъжът е с опасност за живота, посочват от лечебното заведение

Водещи новини

Още новини