Местан: Политика на ГЕРБ е катастрофа

share

Икономическата и социалната политика на ГЕРБ е катастрофа за държавата. Това заяви Лютви Местан от ДПС на възпоменателен митинг за жертвите на възродителния процес. Според него в момента са застрашени правата и свободите на малцинствата, а демокрацията е под въпрос.

Събира ни тревогата, че нещо не е наред, демокрацията не върви на хубаво, икономиката е в криза, социалната политика на кабинета е провалена, бедността се увеличава и завладява все повече български семейства, безработицата е огромна, каза Местан.

Според него най-важната задача пред ДПС е да се намери алтернатива на ГЕРБ. Трябва да се даде шанс чрез честни и демократични избори на едно ново правителство с нова философия и с нов формат на властта, заяви Местан. Той обаче не смята, че у нас ще има честни избори.

Съмненията ни не са измислени, те са провокирани от самите управляващи, които при приемането на Изборния кодекс не подкрепиха нито едно опозиционно предложение, а узаконяват изборни фалшификации, които гарантират подмяна на вота, категоричен бе Местан. Той призова партиите от опозицията в парламента да се противопоставят решително срещу опита на ГЕРБ да наложи свой Изборен кодекс.

Водещи новини

Още новини