Хванаха 59-годишна "бомбаджийка"

share

Полицаи на СДВР задържаха 59-годишна жена, подала фалшив сигнал за взривно устройство в сградата на столичен съд, съобщиха от пресцентъра на МВР.

59-годишната П.Б. е задържана в столичното Четвърто РУП. На 7 декември около 10.30 часа в администрацията на Софийска районна прокуратура било прието обаждане - женски глас съобщил за поставено взривно устройство в сградата на съда. Минути по-късно същият сигнал прозвучал и на тел. 112. Било установено, че обаждането е осъществено от мобилен телефон и в хода на разследването криминалистите стигнали до столичанката. П.Б. е задържана вчера, признала е за извършеното престъпление. Софийска районна прокуратура й е повдигнала обвинение по чл. 326 от НК, наложена й е мярка за неотклонение „подписка”.

16-годишен се оказал подател на злоумишлен сигнал за бомба в столично училище. Това установили разследващите, работили по случай с анонимното обаждане от 10 декември. Към 12.10 часа в полицията момчешки глас съобщил за взривно устройство в сграда на едно от учулищата в София. Позвъняването било осъществено от уличен телефон на ул. „Стефан Стамболов”, изяснили криминалистите. След проведени оперативни действия те стигнали и до автора - 16-годишен ученик от друго училище. Непълнолетният е дал обяснения по случая пред инспектор от Детска педагогическа стая. Софийска районна прокуратура му е наложила „възпитателни мерки“ по чл.61 от НК.

Водещи новини

Още новини