"Бомба" опразни Икономическия университет във Варна

share

Поредният анонимен сигнал за бомба в Икономическия университет във Варна е получен минути преди 12 часа. Съобщението за взривно устройство е получено обаче не на телефон 112, а на един от университетските телефони, уточняват от учебното заведение.

Веднага е уведомена полицията, а сградата е евакуирана. Очаква се в около 13,30 часа проверката да приключи и в зависимост от резултата ще се прецени дали да се възстановят учебните занятия, съобщава petel.bg. В момента тече оглед на сградата. Студентите коментираха, че заплахата е дошла във възможно най-неподходящото време, когато текат последните лекции и упражнения за подготовка преди сесията в началото на януари.

Запознати коментират, че най-вероятно се касае за поредният фалшив бомбен сигнал. Цялата страна през последния месец е залята от анонимни фалшиви сигнали с различни податели. Съдилищата и варненските университети вече поне по три пъти бяха евауирани като нито една от проверките не потвърди сигналите за заплаха.

Телефонният тероризъм се наказва със затвор, уточняват специалистите. Принципно за фалшив сигнал се полагат до 2 г. лишаване от свобода, а ако от него последиците са по-сериозни, наказанието се качва на до 5 г. затвор и глоба

Водещи новини

Още новини