Арестуваха софийския автоджамбазин Ванко за побой

share

Костинбродски полицаи задържаха емблематичен столичен автокрадец за хулиганство, съобщиха от ОД МВР София област.

И.И. /34 г./ - Ванко за втори път през последните шест месеца попада зад решетките за хулигански прояви. В момента 34- годишният рецидивист от с. Волуяк е с условна присъда и пробация за извършени от него предишни престъпления.

На 9 декември около 3.00 часа през нощта в полицията позвънил 27-годишен мъж от Костинброд и съобщил, че е бил нападнат и бит от мъж с прякор Ванко. Потърпевшият обяснил, че инцидентът е станал около 1.30 часа в ресторант на ул. ”Охрид” в града. По думите му, когато се отправил към тоалетната, мъжът бил последван от нападателя си, който му се нахвърлил с юмруци и ритници, поваляйки го на земята. Потърпевшият казал, че след излизането му от ресторанта повторно е бил нападнат от Ванко, с когото имали стара вражда.

След получаването на сигнала криминалистите предприели активни оперативни действия по издирването на извършителя, които дали резултат и във вторник нападателят попаднал в полицейския капан и бил задържан в ареста на районното управление в Костинброд за 24 часа.

Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани на районната прокуратура. На И.И. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по смисъла на чл. 325 от НК.

Вчера с постановление на наблюдаващия прокурор му е взета мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Работата по пълното изясняване и документиране на случая продължава.

Водещи новини

Още новини