Апаши свиха проводници и три метални стълба

share

Алуминиеви проводници са откраднати от землището на с. Бъзън. Сигнал за случая е постъпил вчера в полицията. Проводниците са от електроразпределителната мрежа на "Напоителни системи".

При извършения оглед на място от полицията е документирано, че от 29 междустълбия са откраднати общо около 6000 м. алуминиеви проводници и три стълба - желязно решетъчни, с височина около 9 м. Нанесените щети са в размер на 12 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство, пише Дарик.

От същото дружество вчера в РУП – Две могили са заявили кражба, извършена в рамките на период от около два месеца назад, на проводници от електропровода за 20 киловолта "с. Табачка – с. Божичен". Според заявеното общата дължина на липсващите кабели е 10 080 метра. Щетата е в процес на установяване. Започнато е дознание.

В село Красен са били отнети около 250 м медни проводници, които са част от мрежа «ниско напрежение» на електроразпределителната мрежа на селото. Щетите са в процес на установяване. Започнало е разследване по случая като е заведено досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини