Психопат стреля по барети в Лозенец

share

Мъж с психически отклонения от столичния квартал "Лозенец" е заплашил съседите си с пистолет, след което се е затворил в дома си. Той посрещнал с изстрели спецполицаите от групата за задържане на СДВР "Кобра", пише "Преса".

Екшънът се е разиграл в късния следобед във вторник. 62-годишният Валентин Георгиев се скарал с двама братя, които живеели над него. По думите му, те наводнили дома му. След разразилия се скандал той се прибрал вкъщи и се заключил. Съседи чули викове и веднага се обадили в полицията. Органите на реда от Четвърто РПУ се опитали да разговарят с разгневения мъж, но той не отворил вратата, а викал отвътре. В същото време майка му, която е на 90 години, се показала на терасата и започнала да вика за помощ.

След неуспешните опити на полицаите да говорят с Георгиев, на място пристигнали психолози. Те също не успели да се справят със ситуацията и затова била повикана ударната група на МВР за задържане и проникване - "Кобра".

Спецполицаите разбили вратата, а Валентин ги посрещнал с изстрели. За да го обезвредят, те хвърлили в апартамента светлинно-звукова граната и психарят бил задържан. Близо час след началото на екшъна, мъжът бил откаран в Четвърто РПУ. От апаратамента му били иззети два газови пистолета, два сгъваеми ножа и патрони

Водещи новини

Още новини