Крадци отнесоха 250 кг монети

share

Крадци отмъкнаха 3000 лева на монети от частен апартамент в бургаския квартал "Меден рудник". Апашите са изнесли от жилището близо 250 кг железни левчета, които домакините събирали в стилизирана пластмасова бутилка от "Кока-кола", висока 120 см. Собствениците заминали на 4-дневна екскурзия извън града, а когато се прибрали, заварили апартамента си разбит и ограбен.

Полицаите се чудят как крадците са изнесли тежащата над четвърт тон бутилка. Освен огромното количество монети бандитите са свили и няколко комплекта със златин бижута. 49-годишната собственичка все още не може да посочи колко от скъпоценните й накити липсват. Пред полицаите тя изброила, че неканените гости са взели пръстени, гривни, колиета и обеци, които кътала в скрина.

Обирджийски банди тарашат наред и курортите край морето дори и през зимата. Те налитат на празни хотели и ваканционни жилища, в които собствениците са оставили скъпа техника. Бандитите прибират каквото сварят - от плазмени телевизори до бойлери и тостери. Плячката обикновено се продава на черно или в заложните къщи на половин цена. Повечето от обирджийските банди са съставени от местни роми, но напоследък все по-често в домовите кражби участват и обиграни професионални крадци. Дори и виртуозите в този бизнес обаче понякога не могат да оценят вещи уникати, на които попадат. Един от най-скандалните обири стана преди две години в Слънчев бряг. Опитни крадци отмъкнаха тогава скъп бутиков часовник за 70 000 лв. Виртуозите успели да влязат в хотелската стая и да оберат собственика, докато той пиел кафе на терасата. Обирджиите обаче не подозирали каква е стойността на часовника и го продали в бургаска заложна къща за 100 лева. Полицаите успяха да ги разкрият и върнаха униката от марката "Алдемар Пиге" на собственика му.

Водещи новини

Още новини