Задържаха мъж за пожара в Созопол

Булфото
share

Има задържан за пожара в Созопол, информира БТВ. В огнената стихия загинаха трима души.

Сред десетките привикани за разпит има и арестуван за 24 часа. Мъжът е от Созопол и според разследващите е имал личен мотив да извърши палежа.

От полицията отказаха повече подробности, преди да са готови резултатите от експертизите. Това би трябвало да стане утре.

Работи се и по версията за връзка между палежите на паметници на културата в Созопол – пет за последните години.

Въпреки че 90 на сто от сградите в старата част на града са дървени, пожарната служба разполага само с един автомобил, един шофьор и един пожарникар.

Любопитен факт разкрива бургаският сайт “Бесове”, което се премълчава от МВР и местната власт в Созопол. Преди десет дни е била запалена Механата срещу старата сграда на МВР. Пожарът е бил потушен, тъй като в него са се включили дори и полицаите, които по това време били на софра в кръчмата на боруна. За тази механа се говори, че била собственост на олигарха Николай Банев, който е бил притиснат да е предаде на големец от Созопол. Запалена е чрез заливане с нафта.

Палежите са извършени в следния ред: Първо изгоря читалището срещу църквата „Св.Георги“ – преди шест години. Следва поликлиниката – общински имот, в близост до старото кметство. После прекрасната стара къща на ул.“Аполония“ в сърцето на Стария град – с вътрешното дворче. Този имот е собственост на кмета Панайот Рейзи. Последно преди пожара в края на работната седмица преди около месец изгоря заведението „Вятърна мелница“ – общински имот.
 

Водещи новини

Още новини