Закопчаха двама крадци

share

В Търговище са задържани двама мъже за извършени от тях грабежи, съобщиха от пресцентъра на МВР. При проведени съвместни действия на служители от областните дирекции в Търговище и Разград са заловени 22-годишният В.В. и 24-годишният Х.Х., и двамата от Попово.

В хода на разследването криминалистите установили, че на 12 ноември 53-годишна жена от село Гецово била ограбена в градинка в Разград. Непознат издърпал от врата й златно синджирче и златен кръст, с общо тегло 4 грама. Впоследствие златото било открито от полицейските служители в заложна къща в Търговище. Станало ясно още, че двамата са автори и на опит за грабеж, извършен около 5.30 часа на 12 ноември в Разград. Тогава близо до магазин лица с качулки на главите опитаха да отнемат дамската чанта на 50-годишна жена от Разград. Малко по-късно около 6.30 часа двамата откраднаха синджирче от врата на 42-годишна продавачка на вестници в Разград. Чрез използване на сила извършили грабеж на златен медальон с тегло около 2 грама, собственост на 57-годишна жена в Търговище.

Двамата са добре познати на полицията с множество извършени от тях криминални деяния. Срещу В.В. има заведени 27 заявителски материала, 6 криминалистически регистрации и 9 присъди за кражби и грабежи. Излязъл е от затвора преди юни месец след изтърпяване на наложено му наказание за грабеж. Срещу А.А. има заведени 40 заявителски материала, 4 криминалистически регистрации и 10 присъди. Той е освободен от затвора в края на 2011 г. след изтърпяно наказание - изнасилване.

След изтичане на 24-часовата мярка „задържане под стража“ на В.В. мярката е удължена за 72 часа. Образувано е досъдебно производство, продължава работата по ръководството на районната прокуратура в Търговище.

Водещи новини

Още новини