Трагедия в Созопол! Запалиха къща в Стария град, трима души изгоряха живи

share

Огромен пожар е избухнал в дървена къща в Стария град на Созопол тази нощ.

Запалила се е около полунощ. Пламъците са потушени в 3 през нощта от три пожарни автомобила. Спасил се е само един човек, който е живял на втория етаж. Георги Георгиев е скочил от втория етаж и се е спасил от пламъците. Съпругата му Диана и нейните родители са изгорели живи. Той е усетил миризма на нафта, което навежда на мисълта, че пожарът е предизвикан умишлено.

Съседите разказват, че преди седмица е имало опит за палеж на същата къща, но няма сигнал за това в полицията. Георги и Диана Георгиеви имат малко заведение, семейството е от Добрич. Диана е опитала до последно да спаси майка си, която е била с инсулт и е била на легло. Семейството има двама сина, които не са били в къщата. Георги Георгиев е в шок, той се е спасил само по бельо, всичките му дрехи и пари са изгорели. Мъжът се чуди как ще погребе своите роднини.

Пред ТВ7 вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди, че има съмнения за умишлен палеж и тече разследване за установяване на евентуалния извършител. Семейството не е имало конфликти със съседи, не са се карали и помежду си, подчерта Цветанов.

Водещи новини

Още новини