Шокиращо: Стана ясно как и защо ученик уби родната си майка в Пловидв

gettyimages
share

До часове се очаква Окръжна прокуратура Пловдив официално да повдигне обвинение на 14-годишното момче, което преби до смърт майка си, съобщава Plovdiv24.bg.

По информация на медията майката на момчето системно е употребявала алкохол.

Фаталният инцидент се е случил в неделя по обяд

Момчето и майка му били заедно вкъщи. Майката пиела алкохол и се заяждала със сина си.

Твърдяла, че той не е неин син. Обиждала го, че е боклук и че нищо не става от него. Момчето търпеливо не отвръщало на майка си нито словесно, нито физически.

Жената продължила с нападките към него. Заговорила и за баба му по бащина линия, която всъщност го била отгледала. След като чул думите за баба си, момчето станало и ударило няколко шамара на майка си.

Тя обаче продължила да говори. Младежът, вече раздразнен от думите ѝ, се изправил и вече ѝ нанесъл по-сериозни и тежки удари. Жената била видимо зашеметена от тях и спряла да говори.

14-годишният влязъл да се къпе, защото имал уговорка с приятели. Преди да излезе, видял майка си неподвижна, но дишаща и преценил, че е изпаднала в поредната си алкохолна абстиненция.

Излязъл навън. Малко по-късно бил потърсен от баща си и те заедно се прибрали у дома.

Той повикал баща си и му споделил, че е нанесъл удари на майка си, преди да излезе, но не е смятал, че ще се стигне до смърт. Бащата позвънил на 112. Очаква се съдебните медици да установят конкретния час на смъртта на жертвата.

Това не е първият случай на агресия между младежа и майка му. Двамата често са имали кавги на тема алкохол.
14-годишно момче уби родната си майка в Пловдив

По непотвърдена информация се очаква обвинението на прокуратурата да бъде за умишлено убийство в условията на домашно насилие.

Водещи новини

Още новини