Майка разказа за ужаса, който детето ѝ е преживялo с "Момо"

Нова телевизия
share

Мамо, телефонът ми говори. Каза ми, че ако заспя, "Момо" ще те вземе. Така майка разказа за ужаса, който детето ѝ е преживялo с новия вид предизвикателство в интернет - "Момо". 

"Момо" започва с анонимен човек, който се крие зад зловеща снимка или кукла. Тя насърчава децата да добавят контакт в услугата за съобщения WhatsApp, след което ги преследва с яростни образи и предизвикателства, насърчава ги да се самонараняват.

"Съществото говореше на български език - механично преведен. "Момо" предизвиква децата да правят страшни неща", допълни още потърпевшата майката. 

"Намерих спасение и то е в 21:00 часа да изключвам интернета вкъщи - така децата ми нямат достъп. Според централата на Youtube, този проблем е само в Европа. Това предизвикателство, което кара децата да се самонараняват е един вид "Син кит", каза още тя. 

"Родителите са виновни за този свободен достъп на децата до интернет. Ако децата прекарват повече време в интернет, нека то да е с цел образование", завърши темата известният състезател по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки. 

Водещи новини

Още новини