Опасна игра може да завърши със смърт (снимки)

  • 29 ноември 2018 18:12

  • 12872
  • 0
Опасна игра може да завърши със смърт (снимки)
© Снимка: Нанко Иванов

Поредната опасна мода сред подрастващите е така нареченият "Зацепинг" - пътуване на сцепните устройства на релсов подвижен състав, сигнализира читател на Novini.bg.

Опасното забавление набира скорост от видеоклипове, разпространявани в Интернет и води началото си от Русия, където е широко разпространено. У нас, едва наскоро се наблюдава по-широкото му разпространение сред малчуганите, които излагат на риск живота си за няколко лайка в социалните мрежи. Предизвикателството "Зацепинг" представлява усвояване на уменията за пътуване на автосцепките на трамвайни, метро и ЖП мотриси, катерене по покривите на вагони и дори каране на скейтборд, хващайки се за задницата на превозно средство.

В Русия имаше не един и два трагични завършека на тази безумна игра, у нас за щастие, все още няма трагични случаи. Не отдавна, водачи на трамвайни мотриси същи алармираха в социалните мрежи за проблема и за рисковете, които се крият в опасната игра. Проблем според водачите на превозни средства е и безразличието на пътниците, които виждат детето, покатерено на задното сцепно устройство, но не алармират, а се забавляват от опитите на малките каскадьори. С идването на зимата, играта може да е още по-опасна, тъй като често тези външни части са заледени и дори опитен каскадьор не би успял да се задържи върху малката площ.

,,Необходими са спешни мерки за превенция чрез медиите, училищата и съвети от страна на самите родители", заяви за "Новини.бг" водач на трамвайна мотриса по линия номер 22, който е ставал свидетел на няколко опасни детски каскади.

Последвайте канала на

Novini.bg
12872 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини