11 коли се удариха в Пазарджишко, петима загинаха (обновена+видео)

Булфото/Архив
share

Тежък пътен инцидент е станал тази сутрин на надлеза при село Звъничево, посока с. Варвара, област Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигнал за случилото се е получен около 7 часа. Към мястото незабавно са изпратени дежурните екипи на Пътна полиция, РУ-Пазарджик, РСПБЗН и линейки на Спешна помощ. Установено е, че при удар на лек автомобил и миниван на място са загинали четирима от хората в леките коли. Три жени са транспортирани от екипи на "Спешна помощ" в МБАЛ-Пазарджик, като спасителният екип от пожарната е помогнал за изваждането им. Една от жените е починала в лечебното заведение, а другите две са с по-леки травми и са под наблюдение.

Допълнително в ударените автомобили са се блъснали още няколко презовни средства, като при тях няма пострадали, но са нанесени материални щети. На мястото се извършва оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, изясняват се причините, довели до тежката катастрофа. 

До отработването на инцидента пътят остава затворен. Предвиден е обходен маршрут през с. Лозен. По трасето са разположени екипи на полицията, които да дават указание на водачите.

Агенция „Пътна инфраструктура” извършва проверка, която ще установи дали е бил опесъчен и обработен участъкът в района на инцидента на път II-84 Звъничево – Вaрвара, съгласно договора с пътноподдържащото дружество, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

По време на катастрофата сутринта е имало гъста мъгла, а ограничението на скоростта в населеното място при нормални метеорологични условия е до 50 км/ч.

АПИ апелира шофьорите да карат с повишено внимание и със скорост, съобразена с метеорологичната обстановка.

 

Водещи новини

Още новини