Мехмед Дикме: Електоратът на ДПС излиза от черупката, в която беше затворен

Novini.bg/ Canva
share

"Аз съм изненадан. Не съм очаквал толкова висок резултат и съм впечатлен".

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 783

Това заяви за резултата на "ДПС – Ново начало" Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието и бивш депутат от ДПС. Според него изборните резултати дават пълно основание на Пеевски да свика конференция, да се промени уставът и да започнат реформи.

Гласовете, които получи фракцията около Доган, са основно на докарани от чужбина хора, получили т.нар. отворени билети за автобуси или дошли с автомобили, посочи той пред БНР.

Проф. Михаил Константинов: Изборният процес беше доста добре организиран

Ако се направи анализ по секции, ще се види, че подкрепата за АПС е основно по селата, където живее по-възрастно население. Осъзнатият вот на младите, образовани хора в Кърджалийско, беше за това партията да се реформира и да излезе с нови лица, не с едни и същи хора, изкарани от нафталина, поясни Дикме.

"Гръбнакът на ДПС е Кърджали. Загубиш ли Кърджали, си загубил всичко. Доган е загубил всичко", каза Мехмед Дикме и призова Ахмед Доган да се оттегли, за да не пречи на развитието.

Подкрепата вътре в страната на Алианса на Доган е на бариерата от 4%, смята той.

"Следващия път съм убеден, че няма да прескочи 4%".

Сигурно има купени гласове, особено в Северозападна България, но в смесените райони подкрепата е основно за "ДПС- Ново начало", гласи равносметката на Дикме. По думите му, добрият резултат за АПС в Разградско се дължи на кметовете в региона.

"Електоратът на ДПС излиза от тази черупка, в която беше затворен. Той ще подкрепя алтернативни хора, включително в други политически формации", коментира Мехмед Дикме в предаването "Преди всички".

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 783

Водещи новини

Още новини