Проф. Дечева се обърна към негласувалите: Вижте докъде ни докарахте

БТВ
share

На които не са гласували искам да кажа: вижте докъде ни докарахте и си помислете за следващия път. На продалите гласа си нямам какво да кажа. Това заяви проф. Румяна Дечева, експерт по изборни въпроси, в ефира на бТВ.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 777

"Не можем да очакваме, че наши сънародници, които живеят на ръба на мизерията, няма да бъдат подкупни. Ние като общество сме ги изоставили. Който и да дойде, каквото и правителство да има – ако парламентът не постави на преден план ликвидирането на крайната бедност, то ще виждаме и занапред тези изключително лоши примери, срамни за една демократична страна."

Комуникационният експерт Нидал Алгафари допълни от своя страна: „Аз благодаря на онези, които продължават да наказват с безразличието си политическата система. Поздравявам техният инат – така им е добре, но да видим докога ще продължи този инат и докъде ще ни докара.”

„Полицията осигурява местата за гласуване и реда в страната. Днес обаче имаме вече очаквания към тези хора. Кой нападна вашият екип в Хасково? Знаем къде има купен вот. Още преди въвеждането на машините, там имаше акция срещу машините. Там не сме видели действие”, подчерта Дечева.

Нидал Алгафари: Ще си говорим за правителства и избори през март и април

„Машината е един принтер, нищо повече. Хората искат да върнат каквото беше едно време, за да се заиграват”, каза още Алгафари.

Според Дечева сега е подходящ момент да се направи проучване на машините, да се изпратят ролките на производителя и да се види отговаря ли хартията на изискванията.

Тя не приема, че на хора, които не знаят за какво гласуват, им се взимат предвид гласовете. Според нея е райно време да се оспорят такива избори.

Според Алгафари пък през март отново ще сме на избори.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 777

Водещи новини

Още новини