Никола Хайверов е преизбран за кмет на самоковското село Ковачевци

Novini.bg/ Canva
share

Досегашният кмет на самоковското село Ковачевци Никола Хайверов е преизбран за кмет. Той получи 126 действителни гласа от 246 гласували, според справка на сайта на Общинската избирателна комисия – Самоков. 

Решението може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред Административен съд – София област. 

Частични и нови избори за местна власт в 16 общини и кметства в страната

Изборният ден в Ковачевци премина спокойно и без нарушения ,право на глас имаха 372 души. Местните гласуваха единствено с хартиена бюлетина. 

Активността в края на изборния ден бе 66,13 %, а към 17:30 ч беше 52,96 % (гласували са 197 избиратели), към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков. 

За кметското място се бориха четирима души - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“, досегашният кмет на селото Никола Хайверов от ГЕРБ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

До частични местни избори се стигна, след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Никола Хайверов, затова че е собственик и управител на ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“. Решението за прекратяване на пълномощията беше обжалвано пред Административен съд – София област, но Върховният административен съд отмени решението на съда и потвърди решението на ОИК – Самоков за прекратяване на мандата на кмета на селото Хайверов. Изборите са насрочени с указ на президента. 

Водещи новини

Още новини