Александър Иванов: Най-логично е от ГЕРБ да предложим Борисов за премиер

Bulphoto (архив)
share

Най-отговорно е да предложим нашия политически лидер за премиер. Това заяви в предаването „Офанзива” по Нова нюз кандидатът за депутата от ГЕРБ-СДС Александър Иванов.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 381

Той подчерта, че ГЕРБ е партията, която ще спечели изборите и то с голяма преднина пред вторите и третите според всички социологически проучвания.

„Според мен най-логично е да предложим Бойко Борисов”, каза Иванов.

Борисов към ПП-ДБ: Ако ще работим заедно, кажете кой ще е премиер и да мислим дали ще приемем

Той каза, че ГЕРБ може, знае как и има готовност да състави правителство. „Само ние можем да решим проблемите на държавата”, заяви Иванов.

По думите му ГЕРБ-СДС са готови да преговарят с всички останали , с които има припокриване на програмите.

„С колегите от ДБ имаме припокриване за развитие на икономиката, финансите и публичния сектор. Всеки може да протегне ръка в името на стабилността на страната”, каза Александър Иванов.

„ГЕРБ е гарант последните 15 години, че няма да има повишение на данъците. И в настоящата си програма не се отмятаме от този ангажимент. Предлагаме наблягане на реиндустриализацията, създаване на 15 стратегически индустриални парка, подпомагане на стартиращи предприятия”, каза Иванов.  

„ГЕРБ е гарант последните 15 години, че няма да има повишение на данъците. И в настоящата си програма не се отмятаме от този ангажимент. Предлагаме наблягане на реиндустриализацията, създаване на 15 стратегически индустриални парка, подпомагане на стартиращи предприятия. Използване на забравените 50 милиарда лева средства от Европа, които са подарък за българските граждани и българската инфраструктура. Докато управляваше ГЕРБ се усвояваха до 99% от безвъзмездните средства за България. Имаме този потенциал. И до края на един мандат българската икономика да произвежда не по-малко от 120 милиарда евро, които да напълнят хазната”, каза Иванов.  

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 381

Водещи новини

Още новини