Борисов към ПП-ДБ: Ако ще работим заедно, кажете кой ще е премиер и да мислим дали ще приемем

bulphoto (архив)
share

Криво ми е, защото карах за 40-50 минути из Благоевград – нищо ново не видях освен колчетата, но и те са паднали. Четири години загубени. В Благоевград - санирани блокове, парковете направени, Хераклея Синтика. Сега всичко е двойно по-скъпо. Те не искат да има правителство. Ние гарантираме сигурност, стабилност, санирането, инфраструктурата. Затова ни поставят и на първо място на изборите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в среща с избиратели в Петрич. Посещението му е част от предизборната кампания.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 373

Преди това той посети Археологическия музей на Петрич, където видя античните статуи, открити при разкопки в Хераклея Синтика. 

Борисов бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти от пълна зала с граждани и симпатизанти. Заедно с него бяха Росен Желязков, Андрей Новаков, Николай Нанков. На сцената бяха поканени лицата от кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС в област Благоевград.

Бойко Борисов: Този път искат сглобката да е направена не в манастира, а в подземието - това няма да се случи!

"Само за шест-седем месеца те са се изчерпали. Има само две хипотези да се направи правителство, партиите, за да си заслужат 100 милиона за избори - партийните лидери да участват в управлението или ярки политически лица да носят политическа отговорност. Защо от вчера съм скептик за редовно правителство - все повече си мисля, че офертата за премиер ще е към "Възраждане", а не към нас, но "Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) знаят какво ще последва от Запада, ако това направят. Петков вчера каза, че ГЕРБ ще се коалира с ДПС и "Възраждане", но има една поговорка: "Крадецът вика - дръжте крадеца". С Пеевски не съм се чувал от края на Народното събрание, както и с Костадинов. Ако офертата е към нас - искам да го знам. Ако ще работим заедно - да кажет кой е премиер и да мислим дали ще приемем или, защото оттук-нататъкняма друга опция. Имат 10 дни да убедят избирателите си. Ако не - това е сделка с Доган или Делян", подчерта Борисов. 

"Аз за разлика от тях, където плюя не лижа. Аз не отричам, че сме работили добре с Пеевски, за разлика от тях. Математика след 27-ми. Ако те не оферират премиера си, значи, че с тях сглобка не можем да правим, а те тайно правят правителство. 

"Ако ще работим заедно, да кажат кой е човекът. Те имат опция с Доган, но са подли, защото няма закон, приет от сглобката, под който аз да не съм се подписал първи", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Аз в друг кабинет не съм стъпвал, всички идваха в моя кабинет. Аз не мога да се отрека от Пеевски, дали ще работим заедно, зависи от изборите", категоричен бе Борисов. "А те се завряха в подлеза на НДК за да правят тайно правителство", избхна той. 

"Всеки ден по 1 милион отива в Турция само по договора с "Боташ", лъжеха за дерогацията, стотици милиона ви взеха от джоба. Тези хора сега отново поставят условия. Затова да кажат човека, аз котка в чувал не мога да взема. Другото означава, че те отправят оферта към "Възраждане", а за нас остава да извадим по-висок резултат", каза Борисов.

В края на изказването си лидерът на ГЕРБ призова Сметната палата да провери и парите за билбордовете им.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 373

Водещи новини

Още новини