Делян Добрев, ГЕРБ-СДС: Може да има проруско правителство между "Възраждане", БСП и ПП или прозападно между нас, ДБ и още някоя партия

share

Моят фаворит е да има прозападно и дясно правителство. Това каза в интервю за „Лице в лице“ водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково Делян Добрев.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 319

Според него, кабинетът се съставя върху две основни фундаментални начала: проруски или прозападен и ляв или десен. 

"Правителствата могат да са: "Възраждане", БСП и ПП. От гледна точка на политиката им, е възможно. Всички те изповядват руски ценности", смята Добрев. 

Вариант две, по думите му, е кабинетът да е с прозападна насоченост: между ГЕРБ, "Демократична България" и "някоя друга прозападна партия". 

Борисов: Семейството, клетката, църквата и джамията са тези, които трябва да възпитат добрите хора

Ляво правителство е вариант в комбинация между ПП и БСП, на мнение е още кандидат-депутатът.

Делян Добрев гарантира, че ГЕРБ данъци няма да вдигат и ще бягат от варианта да орязват разходи. Вместо това, ще гледат към привличане на чуждестранни инвестиции в инфраструктура от всякакъв тип.

 „Излизането от кризата се решава не изцяло със съкращаване на разходите и вдигане на данъците, а с инвестиции – бюджетни, не с държавни средства, в инфраструктура, на принципа на концесиите, които да привлекат външни инвеститори в многомилиардни проекти“, уточни Добрев.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 319

Водещи новини

Още новини