53-ма експерти към МЕУ ще проверяват машините за гласуване

МС
share

Общо 53-ма експерти осигурява Министерството на електронното управление и други администрации за предстоящата извадкова проверка на машините за гласуване, която се провежда от ЦИК.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 319

Това беше докладвано на регулярната среща, свикана от министър-председателя Димитър Главчев за подготовката на предстоящия на 27 октомври вот, съобщиха от правителствената информационна служба. Министърът на електронното управление Валентин Мундров изрази очакване да бъдат проверени близо една трета от машините, което ще бъде значително по-голям брой проверени устройства в сравнение с предходните избори. Проверка предстои да бъде направена и на машините, които ще бъдат изпратени за вота в чужбина. 

ЦИК: Няма никакъв проблем да се гласува на машини с изтекъл гаранционен срок

По отношение на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии министър Мундров заяви, че от днес стартира поетапното транспортиране на устройствата, като се спазва предварително определения график. В рамките на срещата министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов и министърът на външните работи Иван Кондов докладваха, че всички дейности по подготовката на изборите съответно в страната и в чужбина се изпълняват в срок.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 319

Водещи новини

Още новини