Над 300 заявления за гласуване по настоящ адрес в Невестино и Трекляно

novini.bg
share

Стотици са подадените заявления за гласуване по настоящ адрес в малките гранични общини Невестино и Трекляно, казаха за БНР от администразията.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 282

В Невестино заявленията са 131, а в Трекляно - 170. Срокът за подаване е изтече вчера.  Не става въпрос за изборен туризъм, заявленията са от хора, които ползват наследствени имоти или са купили имоти по селата, поясниха от местните управи.

Така броят на гласоподавателите в двете общини се увеличава - в Невестино до около 1600 в 19-те секции, в Трекляно - на 440 в 9те секции, където ще упражнят вота си избиратели от 19-те обезлюдени села. По настоящ адрес ще гласуват хора, които са изкарали лятото на село, по наследствените имоти, обработват градини и до късната есен остават тук. За зимата се изнасят в града заради парното.

"И в двете общини и на тези избори ще бъде организиран транспорт - коли на кметството по график ще карат избиратели, чиито секции са отдалечени на километри", каза секретарят на Общината в Трекляно Василка Кирилова.

И в двете общини обаче няма да има подвижни секции, след като на този етап няма подадени завления за гласуване, които трябва да са минимум 10.

Тренд: Партиите сами финансират кампаниите си - даренията от симпатизанти са кът

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 282

Водещи новини

Още новини