Борисов предупреди за нова уйдурма с машините и заяви: С плаващи мнозинства ще се избием

share

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представя как ще бъдат реализирани основните приоритети на партията на среща с избиратели в София. За тази цел той бе придружен от доказани експерти на партията. 

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 211

Борисов каза, че за всичко, което е предвидено като програма, има пари.

Бившият регионален министър Николай Нанков представи инфраструктурните проекти на ГЕРБ. Той заговори за санирането и довършването на големите пътни съоръжения.

Христо Гаджев представи темата „Сигурност”. По думите му двата най-големи риска пред страната ни са нарастващите конфликти и бежанската вълна. "Пълен контрол на границите и нулева миграция. Правили сме го и знаем как да го реализираме. Това ще ни даде възможност да пренасочим ресурс към икономиката ни".

"Галъп": Наказателен вот около формации като МЕЧ и „Величие“ би бил за сметка на ИТН

„Електронният подпис дразни всички. Той ще бъде заменен с дигиталния паспорт. ЕС ще го въведе така или иначе от 2026 г.”, заяви Владимир Темелков, експерт по дигитална икономика. "По думите му трябва да се вземат много спешни мерки, виждайки какво се случва в Близкия изток. Той призова всички критични бази данни да се дублират, за да сме подсигурени". 

Борисов анализира коментар от участие на служебния финансов министър. Според Борисов, ако всичко, което той е обещал се реализира, това ще образува дупка в бюджета от 15-16 милиарда. Данъчните и митниците работят на макс, не можем да ги упрекнем. Но преоразмерените разходи отнесоха бюджета далеч в морето. Г-жа Петкова завърши, че трябват мерки, които да се вземат от политическите партии. За мое огромно съжаление, не се говори за програми и за мерки. Или се повишават данъци - ДДС или корпоративен данък. Ако ДДС се вдигне с 1%, това ще е увеличение на БВП с 1 млрд. годишно. „Няма политическа партия, която да повдигне темата преди изборите, защото никой не е управлявал. Тази тема ще бъде на дневен ред след 20 дни. Ние твърдо сме казали, че данъци няма да се пипат”, каза той.

"Ако искаме да носим отговорност и искат да променят, какъвто и да е закон, трябва да влязат в правителството. Само това може да гарантира стабилност. С плаващи мнозинства ще се избием вътре. Направихме голяма глупост в Конституцията, сега я отчитам. Без да се премери три пъти, няма да позволя да се реже нищо. Абсолютно безконтролният парламент направи Конституцията. Сега имаме служебно правителство, за което никой не носи отговорност, както и безконтролен парламент. Никаква полза няма от това, което заложихме в Конституцията, освен да сваляме имунитет", смята той.

„Истински ме притеснява тишината около машините. Затова сега съм казал да събират всички социологически агенции. Ние ще наблюдаваме къде ще се появят пак 4%. Някаква уйдурма готвят, затова е тишина. Две са пробойните – Информационно обслужване или Сиела. Затова българите да отидат да гласуват, за да ни дадат легитимност да се управлява”, обясни Борисов.

Според лидера на ГЕРБ трябва да се постигне мир, защото светът се тресе от войни.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 211

Водещи новини

Още новини