Борисов обеща: Ще направя всичко възможно да има правителство този път

share

За четири години нищо не е направено. Излизат и ми правят оценка. Какво сте направили вие? Дори ни привързват към джуджетата. Ни джуджета сме виждали, нито майка им, на Младен брат му бил шофьор там. Няма да ви позволя да ни ползвате за отрицателния герой! Мога да ви презирам и без да участвам. Няма да го позволя за това, което сме направили. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ихтиман пред пълна зала с граждани.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 158

Той бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти.

На сцената бяха представени лицата от листата на ГЕРБ в общината. Водач е бившият вътрешен министър Младен Маринов. Той заяви, че темата за сигурността е на първо място.

"Трябвало да има премиер, равноотдалечен от всички партии. Къде е в България равноотдалечения човек за премиер, кой е тоя някой друг, да не е извънземен. Ние затова сме партия, за да понесем отговорност, затова идват хората. Не ни трябва равноотдалечен, а всички да сме вътре, за да носим отговорност. Аз ви казвам, че ще направя всичко възможно да има правителство този път", обеща Борисов.

По времето, когато управлявахме ние важеше т.нар. Дъблинско споразумение, но сега подготвят ново, за да връщат мигрантите, предупреди той.

"ПП-ДБ се подигравали, като раздавали дръвчета за засаждане. Изрязаха цялата "Опълченска", но липичката останала. Нима ГЕРБ е виновен за Околовръстното?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Все едно седем пъти се женим за една и съща, а правим тържество. Трябва ни много добър резултат, иначе ще има нови избори. Ако направим резултат, гарантирам, че ще направя правителство, подчерта Борисов, като гарантира справедливост и сигурност. 

„Ние сме пред война. Главчев прави Съвет за сигурност, а над Тел Авив и Рафа падат ракети. Над милиард сме дали досега за избори. Ниски данъци, саниране, изкуствен интелект  - можем да гарантираме за всички тези неща, но със 60 депутата няма да можем”, отбеляза Борисов.

Той благодари на медиите за вниманието, но се закани, че няма да позволи ГЕРБ да се сочи, като отрицателния ферой. "Ако има нещо положително в тази държава - това е ГЕРБ", подчерта Борисов.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 158

Водещи новини

Още новини