Електронно могат да се заявяват шест услуги за парламентарните и пет услуги за частичните избори през октомври

Народно събрание
share

Шест услуги за предстоящите парламентарни избори отново могат да бъдат заявявани по електронен път, се съобщава в Портала на електронното управление.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 158

Порталът, на адрес: https://egov.bg, предоставя възможност на всички граждани да направят вписване в избирателния списък, в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия, както и вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Другите услуги, които могат да се подават електронно са: отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък, изключване от списъка на заличените лица и изключване от списъка на заличените лица на избирател, заявил, че ще гласува извън страната.

Електронните услуги могат да бъдат намерени лесно и бързо през линкове, публикувани в портала. 

ЦИК показа хартиените бюлетини и как да гласуваме с машина

Други пет услуги за предстоящите частични избори отново могат да бъдат заявявани по електронен път чрез Портала на електронното управление. Това са вписване в избирателния списък по настоящ адрес, вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия и вписване в избирателния списък.

Другите услуги, които могат да се подават електронно, са: отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък и изключване от списъка на заличените лица. Общините, в които ще бъдат проведени частични избори за кметове на кметства и кметове на райони на 20 октомври 2024 г. са следните: Столична община, Варна, Карлово, Хитрино, Руен, Самоков, Плевен, Хисаря, Казанлък, Камено, Венец, Свиленград и Дупница.  За тях също са поместени активни линкове, които избирателите могат да използват.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 158

Водещи новини

Още новини