Атанасов: "Продължаваме Промяната - Демократична България" е сплотена, подредена, готова за поредната битка

БНТ
share

"Продължаваме Промяната - Демократична България" е сплотена, подредена, готова за поредната битка. И имаме план за това по какъв начин след изборите да се пресече служебната власт, да се създаде редовно правителство. Има изключително много предизвикателства". Това заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов относно подредбата на листите на ПП-ДБ за седмите поредни предсрочни парламентарни избори.

На въпрос дали "Продължаваме промяната" са наложили волята си председателят на ДСБ отвърна, че може би някой е получил нещо повече и добави, че в самото начало на 50-тия парламент имало вътрешно съгласие "да не се променя старата решетка".

Атанасов обаче категорично не пожела "да коментира интригантство" при питане дали ДСБ "се присламчва" към ПП.

Кирил Петков: Не държим да имаме министри, нито премиер, държим на конкретни политики

Няма да приемем "плана на Борисов" да ни предложи Росен Желязков или Рая Назарян за премиер - Борисов не идва в парламента, прави си кампания, така е решил, но не обсъжда нашето предложение за бъдещо управление, заяви лидерът на ДСБ: Премиер, подкрепен широко и далеч от всички партии: ПП-ДБ още няма име

Атанасов обвини служебното правителство, че няма никаква вътрешна координация относно организацията за изборите и купуването на гласове. Аз не можах да се сетя кой е координатор, каза лидерът на ДСБ.

За Атанасов купуване на гласове е най-широко разпространеното престъпление. Той напомни, че за последно МВР министърът в правителството на Кирил Петков - Бойко Рашков, е постигнал резултати в това отношение.

Водещи новини

Още новини