Тегли се жребият за новите и частични избори на кметове

Булфото (архив)
share

Днес в 10.30 часа в сградата на Народното събрание ще се проведе жребият за определяне на поредните номера в бюлетините на партиите и коалициите, които са допуснати от Централната избирателна комисия за участие в насрочените за 20-и октомври нови и частични избори за кметове. Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева увери, че подготовката на тези избори върви нормално и направи важно уточнение:

"Ще изтеглим един общ жребий за новите и частичните избори и номерата ще започнат от №41, за да не съмпадат с номерата, които ще бъдат изтеглени за партиите и коалициите , които ще бъдат регистрирани за участие в изборите за Народно събрание, тъй като има втори тур на някои от изборите за пкметове на кметства и община, те ще бъдат на 27 октомври заедно с изборите за Народно събрание и затова преценихме, че не е добре да съвпадат номерата за различните избори".

ЦИК допусна ДПС-Доган до частичните местни избори на 20-и октомври

Упълномощени представители на партиите и коалициите, както и представители на медиите, ще могат да присъстват при тегленето на жребия. То ще бъде излъчвано и на интернет страницата на Централната избирателна комисия. Частичните кметски избори ще се проведат в 12 кметства и в двата варненски района „Приморски“ и „Одесос“, а новите избори са за кметове на кметство Габровница и на община Омуртаг.

Водещи новини

Още новини