Борисов: Нямаме ли над 70-80 депутати – правителство няма да има

Фейсбук
share

При сериозна надпревара между кандидатите на "Продължаваме Промяната" и ГЕРБ, Европейската комисия избра нашия – по-подготвеният кандидат (бел. ред. Екатерина Захариева). Ресорът на България най-ясно обрисува нашата програма като партия и нейната програма като водещ кандидат на Европейската народна партия (ЕНП). Неслучайно, само при ГЕРБ дойдоха и председателят на ЕК: г-жа Урсула фон дер Лайен, и председателят на ЕНП – Манфред Вебер. Само при мене! При никоя друга партия! Неслучайно ГЕРБ излъчи най-много евродепутати, похвали се лидерът на ГЕРБ по време на среща със симпатизанти в София.

Той самопорица себе си и съпартийците си за прекалената им скромност. "Години наред само сме работили. Спомням си слоганите: „Работа, работа, работа“, "Има воля" – все нещо да направим. Забравяме да се хвалим и покажем на хората това, което сме направили", тюхка се Борисов. 

"Хората, залисани в ежедневието си забравят, те си имат своите проблеми, не ги упрекваме. Упреквам нас, че не го промотираме и напомняме", направи си автокритика лидерът на ГЕРБ.

Борисов честити на София, на общините за отлагането на новата такса смет и благодари на Фон дер Лайен за ресора на Захариева

След лирическото отклонение, той продължи по основната линия на мисълта си - превъзходството на ГЕРБ в европейските институции спрямо другите политически партии. "В това отношение просто няма кой да се съревновава с нас! Нашите евродепутати станаха заместник-председатели, членове на водещите комисии: по правосъдие, на комисията ЛИБЕ – така ли се дава на една държава, излъчени от най-голямата партия, такива ресори? 20 души говорители имат колегите, но понеже са едно и също, едно и също всеки ден на 4-5 места и това се запомня от публиката. Как се слагат така хора на най-водещи европейски позиции, ако хората се съмняват в нас", риторично запита Бойко Борисов.

"България е известна с иновативните си решения и компютърните си специалисти, с мощната оръжейна индустрия. Ресорът, който България поема в Европейската комисия, е точно това, което ни трябва", коментира още той.

Асен Василев: Борисов да спре да се крие в храстите

По Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) на политическите им опоненти им "се скарали олигарсите“, затова нещата не вървели, обясни лидерът на ГЕРБ.

„София нямаше да има метро, ако не бяхме ние“, каза още той, като критикува Асен Василев, че е орязал парите за софийското метро по ПВУ. 

"Нямаме ли над 70-80 депутати – правителство няма да има", коментира Борисов и призова за мобилизация на електората. 

Водещи новини

Още новини