С 9999 подписа ГЕРБ-СДС се регистрира за предсрочните избори: Партиите трябва да преодолеят егоизма си

ГЕРБ
share

В последния ден на внасяне на изборните книжа коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира с 9999 подписа в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. 

Встъпваме в изборите с огромната отговорност и със съзнанието, че сме монолитна, мощна и силна партия. Единствено ГЕРБ може да е следващият мандатоносител. Времето, в което държавата можеше да се управлява от експерименти, отмина, каза пред медиите Георг Геогиев. 

Булфото

"Нашите послания ще бъдат такива, каквито са били политиките ни до момента. Проблемите на българите се увеличават всекидневно. Длъжни сме да предложим кадрово, но и морално, формиране на правителство", категоричен бе той. 

"Влязохме в някакво политическо перпетуум мобиле на политическия скандал. Политическата система и държавата е в системен разпад, проявава се в изплозии в някои от партиите. Докато партиите се занимават с вътрешните си вражди, те не могат да допринесат за полтиката. Имаме нужда от разговор, и резултатите, не от изборите, а на това, което може да се случи след изборите, зависи от кампанията - дали ще продължим както досега, или по малко по-различен начин. При неуспех на следващото Народно събрание да излъчи нормално работещо правителство, гласовете срещу парламентарната демокрация, ще станат по-силни“, смята Томислав Дончев.

Борисов: Ако не им харесва "дежентълменско споразумение", нека "умните" да измислят друга дума

Като политически егоизъм и късогледство, определи Дончев нежеланието на другите партии да преговарят и да са в коалиционно управление с ГЕРБ.

Партиите трябва да преодолеят егоизма си, призова депутатът. 

Водещи новини

Още новини