ПП-ДБ се регистрираха за изборите и обявиха: Фокусираме се върху бъдещето на България

Novini.bg
share

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" се регистрира за участие в изборите, предаде репортер на Novini.bg.

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ДСБ Атанас Атанасов и членът на Изпълнителния съвет на "Да, България" Божидар Божанов внесоха в Централната избирателна комисия необходимите за регистрация документи със 7575 подписа.

Ще се фокусираме върху бъдещето на България – върху младите, върху образованието, върху здравеопазването, каза пред журналисти след регистрацията Кирил Петков. Много от другите партии са фокусирани в миналото. Някои от тях искат да се върнем във времената на Народния съд, други искат да се върнем в началото на прехода и мутренските години, трети искат да се върнем във времената, когато се крадяха цели магистрали. Нашата коалиция се фокусира върху бъдещето и върху младите, добави Петков.

Попитан колко депутати ще успее да вкара коалицията в следващия парламент, Асен Василев отбеляза, че това зависи от гласоподавателите.

В отговор на въпрос дали "Продължаваме промяната - Демократична България" стои зад атаката срещу номинираната от ГЕРБ - СДС за български еврокомисар Екатерина Захариева, Василев посочи: "Още през 2009 г. България имаше нещастен опит с Румяна Желева, а тогава ние въобще не съществувахме като партия. Там си има процеси на проверка и тези процеси са доста стриктни. Всеки, който се предлага за европейски пост, трябва да е готов на доста стриктна проверка".

Официално: ПП, ДСБ и "Да, България" подписаха коалиционно споразумение

Нашата коалиция, която е мобилизирана и добре подредена, има сериозната амбиция да приключи със служебната власт, защото държавата, обществото, народът очаква от нас спокойно съществуване, а не постоянно да бъде на изпитание. Нашата амбиция е в това да създадем мнозинство, което да излъчи редовно правителство, заяви Атанас Атанасов.

Смятаме кампанията ни да бъде позитивна, смятаме да се борим за връщане на доверието на хората, коментира Божидар Божанов. Попитан кога "Да, България" ще си избере нов лидер, Божанов уточни, че предстои насрочване на национална конференция, но все още няма дата.

В отговор на въпрос какви са първите му впечатления от новия вътрешен министър Атанас Илков, Атанас Атанасов каза: "Да се надяваме да си свърши работата с купуването на гласове. Ние ще предоставим достатъчно обилен материал от предни избори за тези злоупотреби. Надявам се да съответните системи в МВР за противодействие да бъдат мобилизирани".

 

Водещи новини

Още новини