Стоил Цицелков: Не би трябвало да има две ДПС, но това е само регистрация

БТВ
share

Не би трябвало да е възможно да има две ДПС, но това е само регистрация. Това заяви пред БТВ Стоил Цицелков, член на Обществения съвет към ЦИК, както и изборен наблюдател от сдружение за честни избори "Очи". Днес изборната комисия регистрира по едно и също време и без пореден номер две коалиции, в които участват крилата на Ахмед Доган и Делян Пеевски в ДПС.

Допуснали са да ги регистрират, но това не значи, че те ще бъдат одобрени. Приети са им документите за разглеждане, обясни Цицелков.

Според него днешното решение не е добро. Това приемане по едно и също време е вмешателство в нормалния ред, това е отваряне на прецедент, каза Цицелков, като добави, че ЦИК вече няма основание да откаже на други партии, ако има същия случай.

Кои са партиите, участващи в коалициите на двете ДПС?

Той заяви, че законът не позволява две партии със същото име или абревиатура, а хора с пари и влияние си купуват регистрации. Очаква ЦИК да реши бързо казуса, но едната фракция да не е доволна и да се стигне до съд.

Цицелков се притеснява, че е възможно решението да е политически мотивирано, а това не бива да се случва. В изборната администрация би трябвало да загърбят всякакви политически пристрастия и да служат на гражданите, посочи Цицелков.  По думите му е важно обществото да знае мотивите за съответните решения.

Водещи новини

Още новини