От „Алфа Рисърч“ и „Маркет линкс“ с първи анализ на изборните резултати

Кадър: БТВ
share

Според това, с което разполагаме, ПП-ДБ са втора политическа сила, но може до края на вечерта резултатите да се разместят. Геновева Петрова от „Алфа Рисърч“ в ефира на БТВ.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Очертава се фотофиниш за второто място. Нека да имаме предвид, че резултатите, които показваме са към 18:00-18:30 часа. Трябва да изчакаме паралелното преброяване. Това заяви управителят на социологическа агенция „Маркет линкс“ Добромир Живков.

Има възможност за промяна, предвид малките разлики. Друг фактор е ниската активност. Трудно ще преминем 2 милиона гласували. Резултатът на ДПС не отчита вотът от чужбина. Ако ДПС е успяло да мобилизира електората си, е възможно вотът да е различен, както и други партии. Развръзката тепърва предстои, подчерта Петрова.

Първи резултати от парламентарните избори: ГЕРБ-СДС печели убедителнo, люта битка за второто място

Профилът на партия „Величие“ е много затворен в Североизточна България. Там е силното влияние, затова ни е убегнало. В нишата на „Възраждане“. Ако добавим и другите политически сили с подобен профил, се изправяме пред това, че 20% нараства националистическия и прокремълски вот, изтъкна Живков.

Наблюдаваме бойкот на избирателите, смята Петрова. По думите ѝ трябва да погледнем по-задълбочено малко по-късно, когато станат ясни резултатите от паралелното преброяване. Предстоят трудни парламентарни времена.

„Има хипотеза, че може да се сформира правителство на националното съгласие, което да обедини всички партии в НС. Не бива да изключваме тази вероятност“, заяви тя.

 

 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Водещи новини

Още новини