Светлан Стоев: Българите зад граница ще гласуват в 769 избирателни секции в общо 60 държави

Булфото (архив)
share

"Българите зад граница ще гласуват в 769 избирателни секции в общо 60 държави, заяви постоянният секретар на Министерството на външните работи Светлан Стоев.

Двес Стоев, служебните министри на вътрешните работи Калин Стоянов, на електронното управление Валентин Мундров и на транспорта Георги Гвоздейков се срещнаха днес с представители на ПАСЕ.

Калин Стоянов: В МВР са получени 388 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите

„В 57 страни ще се проведат и двата вида избори, а само в три държави, където България няма дипломатически представителства, няма да се гласува за членове на Европейския парламент“, допълни Стоев.

По думите му 245 машини вече са изпратени в чужбина за секциите, в които на предходните избори са гласували повече от 300 човека.

Деветчленната делегация от ПАСЕ, водена от Олексий Гончаренко (Украйна), е в България от 7 юни и ще остане до 10, за да наблюдава провеждането на предсрочните парламентарни избори утре. Делегацията ще направи изявление на следващия ден след изборите - понеделник, 10 юни.

 

Водещи новини

Още новини