ПП: ЦИК отново се опитва да премахне машинния вот в последния момент

Булфото
share

Централната избирателна комисия (ЦИК) за пореден път се опитва в последния момент преди изборите да саботира машинния вот с непостижими срокове за общините. Това дежавю е поредното доказателство, че партиите на статуквото, които са окупирали Комисията, имат интерес изборите да се проведат при максимално ниска избирателна активност и с всички възможности за фалшифициране, които дава гласуването на хартия, се казва в изпратена до медиите позиция на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

"Каква хватка използват този път? ЦИК, по предложение на представител на ДПС, преди двайсетина дни решава, че общините трябва да унищожат ролките с хартия, които са останали от местните избори и изпраща писмо до всички общини. Такова искане за унищожаване е прецедент - между предните парламентарни и местните избори ролки не са били унищожавани и местните власти нямат традиционно такъв ангажимент", посочват от ПП.

"Днес в 11.00 на общините са разпратени отново писма с искане да се потвърди, че старите ролки са унищожени с краен срок 12:30. В някои общини ролките, както и всички други изборни книжа, са част от доказателствата по съдебни дела, които не са приключили още. Такъв е случаят със Столична община, която е подала сигнал още преди десет дни, че има правен казус, който трябва да се разреши от Върховния административен съд". 

СО категорично отхвърли обвиненията за вмешателство в изборите

"Изразяваме тревога, че ЦИК може отново да вземе решение за отмяна на машинния вот, с което да саботира за пореден път реалното отчитане на вота", се казва още в позицията. 

 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Водещи новини

Още новини