Кирил Петков, "Продължаваме Промяната": ГЕРБ проявиха едновременно неуважение и към Христо Ботев, и към българските лекари

Фейсбук
share

Днес видяхме едно огромно неуважение от страна на ГЕРБ. Могат да извикат всички в неделя. Насроченото заседание беше от техния председател. Второто неуважение беше към техния министър-председател, който стоеше сам и чакаше да бъде изслушан. Третото - към Христо Ботев, да ни извикат и да не се появят. Най-голямото неуважение, обаче е към всички медицински сестри и млади лекари, които продължават да получават ниски заплати. Това заяви на брифинг в парламента съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 904

"Въпреки че в България липсват 17 000 сестри, заради частните си интереси ГЕРБ и ДПС предпочетоха печалбата пред нормално заплащане на медицинските сестри", добави той.

"Бойко Борисов и ГЕРБ предпочитат да си правят селфита с Урсула фон дер Лайен, Манфред Вебер и хора, санкционирани по "Магнитски", вместо да се погрижат за българското здравеопазване", заяви на свой ред съпредседателят на ПП Асен Василев. 

Депутатите не събраха кворум на извънредното заседание на Народното събрание

"Днес служебното правителство отказа на българските лекари и медицински сестри да обсъди и веднъж завинаги да реши въпроса как да им осигури достойно възнаграждение. ГЕРБ, ДПС и здравната мафия, обвързана с тях, имат интерес държавните и общински болници да не могат да осигурят достойно заплащане на българските специалисти. Нашата цел е минималната заплата за лекар да бъде поне равна на средната за страната, за медицинските сестри и специалисти - поне 80% от средната заплата", заяви акад. Николай Денков. 

Съвсем скоро българските граждани може да нямат достъп до конституционно гарантираното право на медицинска помощ, предупреди Васил Пандов от ПП.

"Не е нормално т.нар. евроатлантици да искат да гласуват с Вучич, Орбан и Путин по тема, по която ние бяха съвносители. Благодаря на нашия представител в ООН, че изми срама, който бяха засилили най-вероятно заради договорка на Борисов", коментира Кирил Петков по повод Резолюцията на ООН за Сребреница. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 904

Водещи новини

Още новини