Андрей Ковачев: Българското управление трябва да е стабилно и с дълъг хоризонт, за да се възползваме от европейската солидарност

Bulphoto (архив)
share

Основните български проблеми си зависят от нас самите. Ние трябва сами да си помогнем, за да ни помогнат и европейските институции. Използването на европейските средства зависи от предвидимост и стабилност в България. Българското управление трябва да е стабилно с по-дълъг хоризонт, за да можем да се възползваме от европейската солидарност. Това заяви кандидатът  за евродепутат от ГЕРБ-СДС Андрей Ковачев в предаването „Лице в лице” по БТВ.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 890

„В нашата програма е заложено минимум 80% от средноевропейските доходи да достигнат българските доходи през следващите няколко години, реиндустриализация или инвестиции. Всичко е свързано с българското управление, приемането в еврозоната. Позитивните сигнали, които ще идват от ЕП ще са в помощ на българското правителство и на бъдещия министър на финансите”, подчерта той.

Ние от много отдавна сме технически готови за Шенген. По времето на Бойко Борисов имаше нулева незаконна миграция и искаме пак да го постигнем. Трябваше да продължи натискът и да не се съгласяваме на такива частични мерки, добави Ковачев.

Мястото на България в Европа и бъдещето на Съюза: Предизборен дебат между кандидати за евродепутати

"За нас не е достатъчно строг контролът на границите. Не само регистрация на криминално проявени мигранти, но те да губят автоматично правото си да остават в ЕС и да бъдат връщани в страните, откъдето са дошли. Да се изнасят , колкото се може повече тези центровете, които да решават дали има някой право на временна закрила. Искаме единни правила и процедура. Пактът е една стъпка в правилната посока", смята Андрей Ковачев.

"Ние настоявахме в ЕНП да има европейски средства за изграждане на инсталации по границите за поддръжката им и за тройното увеличение на Фронтекс. Тогава зелените социалисти бяха против. Надявам се много сега те да си променят мнението и да имаме много по-сериозен ангажимент на ЕС по отношение на общата ни сигурност и солидарното пазене на външните граници на Европа по отношение на криминалните групи, които се възползват от хората, търсещи щастие", поясни кандидатът за евродепутат.

"В ЕП има огромно мнозинство за подкрепа на санкционния режим срещу Русия. Има 2000 души, които са пряко отговорни за ужасяващите престъпления на територията на Украйна", каза оше той.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 890

Водещи новини

Още новини