Методи Байкушев: Кметът не може да повиши заплатите, но може да се бори за инвеститори

Фейсбук
share

Ще комуникираме много ясно с всички служители в общината: от най-високо до най-ниско ниво, че мисията им е да служат на хората в града. Една организация започва от мисията, визията и ценностите. Това посочи в интервю за "Лице в лице" кандидатът за кмет на Благоевград Методи Байкушев, подкрепен от ПП-ДБ.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1157

"За нас е важно да гарантираме прозрачно, диалогично и компетентно управление. Да представяш пред обществото това, което смяташ да правиш, честно и открито. Досегашният кмет дори няма приемно време. Ще имаме такова и в извънработно време. Една събота в месеца ще осигурим възможност за среща с кмета. Местният бизнес и гражданското общество в Благоевград са натикани в ъгъла", смята още той. 

Байкушев обясни, че кметът сам по себе си не може да повиши заплатите. Но обясни, че това може да се случи с негова помощ - като привлече инвестиции в общината. "Кметът не може да повиши заплатите, но те се борят за инвеститорите и да им осигурят възможно най-добри условия, в която да усетят, че имат истински домакин и партньор", посочи той. 

Методи Байкушев, ПП-ДБ: Връзката между бизнес и образование е единственият път за икономическо развитие и бъдеще на Благоевград

Лична кауза за него ще е повишаване на качеството на образованието. И възраждането на МБАЛ - Благоевград. "Досегашните кметове се правят, че проблемът с МБАЛ-Благоевград не съществува. Община Благоевград има дял в тази болница, тя е собственик на земята и на болничния парк", посочи още той, като сметна, че кметът трябва да изиска средства за нея от централната власт.

"Пилеем много пари за заря, забавления, трябва да си подредим приоритетите", смята Байкушев. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1157

Водещи новини

Още новини